Medeoprichter Rockstar zit in adviesraad van blockchaingamesmaker

Medeoprichter Rockstar zit in adviesraad van blockchaingamesmaker

Dan Houser, de medeoprichter van Rockstar Games, zit nu in de adviesraad van blockchaingamesmaker Revolving Games.

Dat meldt VGC. Houser is in de adviesraad gekomen nadat hij een onbekend bedrag heeft overgemaakt tijdens een financieringsronde voor het bedrijf. In totaal werd er 13,2 miljoen dollar opgehaald.

Revolving Games bestaat sinds 2020 en heeft twee studio's en meer dan honderd werknemers die werken aan blockchaingames in Noord-Amerika, Europa en Azië. De studio werkt aan een strategie-mmo gebaseerd op Battlestar Galactica en een co-op-adventure genaamd Skyborne Legacy. Het doel van het bedrijf is om blockchaingames te maken die opvallen bij liefhebbers van de grote AAA-games.

Dan Houser vertrok in maart 2020 bij Rockstar. Vorig jaar bleek dat hij een nieuw bedrijf had opgericht genaamd Absurd Ventures, maar het is nog nie tbekend waar het bedrijf aan werkt. Houser is niet de enige voormalige Rockstar-werknemer met een interesse voor blockchain: Leslie Benzies werkt met zijn nieuwe studio aan Everywhere. Hoewel niet bevestigd dat die game blockchaintechnologie bevat, heeft Benzies zich in het verleden positief uitgesproken over de technologie.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

wat zijn blockchain games?

0

@DarkraverX Scam. Boycotten en met een grote boog omheen lopen. OT: Games die gebruik maken van een blockchain ipv een gewone database. Het heeft werkelijk geen enkel voordeel, maar het klinkt wel hip, en er valt veel mee te verdienen.

0
test

@Jauffre Ok, maar nu snap ik er nog minder van. LOL

0
test

@Jauffre het voordeel kan bijvoorbeeld zijn dat je in een gedecentraliseerd systeem als de blockchain je als speler eigenaar bent van de verdiende XP en game currency en items en die eventueel kan meenemen naar andere blockchain games. En je zou dat kunnen ruilen of verhandelen met andere spelers. Ik zou hier ook erg voorzichtig mee zijn. Sommige bestaande blockchain games zijn gebaseerd op onbetrouwbare cryptocurrency waar je om te begiinnen met spelen al een bedrag moet inleggen wat je kunt verliezen.

0

Aanbevolen voor jou