Medeoprichter Ocean Software overleden

Medeoprichter Ocean Software overleden

David Ward, de medeoprichter van de Britse uitgever en ontwikkelaar Ocean Software, is op vijfenzeventigjarige leeftijd overleden.

Het nieuws van zijn overlijden werd vandaag naar buiten gebracht door zijn zoon Ben. Ward werd in 1947 geboren en richtte in 1983 samen met Jon Woods Ocean Software op, dat toen nog Spectrum Games genoemd werd.

Ocean Software zou een van de grootste Europese game-uitgevers worden. Het bedrijf bracht spellen als Top Gun, Platoon, Robocop en Decathalon uit. In 1996 werd Ocean Software samengevoegd met Infogrames, waarna het in 1998 omgedoopt werd tot Infogrames United Kingdom Limited.

Op social media uiten mensen uit de game-industrie hun lof over Ward en Ocean Software. Velen zijn het er over eens dat het bedrijf een pionier was op het gebied van games. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ocean was tamelijk legendarisch in de 80's/ early 90's.

0
test

Groot deel van mijn jeugd doorgebracht met een Amiga 500. Ocean was mij wel bekend, US Gold is nog zo'n grote van toen. Fusion books heeft daar een fantastisch boek over uitgebracht: The History Of Ocean Software

0

Aanbevolen voor jou