Nieuws
Twitch Logo

Medeoprichter en ceo van Twitch vertrekt bij bedrijf

Het streamingplatform kwam in 2007 online onder de naam Justin.tv

Geschreven door Michel Musters op
Emmett Shear, de ceo en medeoprichter van streamingplatform Twitch, gaat weg bij het bedrijf.

Dat kondigde Shear aan in een afscheidsbrief op Twitter. Hij laat weten dat hij meer tijd met zijn familie wil spenderen. Wel blijft hij Twitch bijstaan als adviseur. Shear wordt verangen door Don Clancy, die al werkzaam was bij het bedrijf.

"Nu mijn eerste kind net is geboren, heb ik gereflecteerd over mijn toekomst bij Twitch. Twitch voelt vaak ook als een kind die ik hen opgevoed. En hoewel ik er altijd wil zijn als Twitch mij nodig heeft, voelt het op zestienjarige leeftijd klaar om uit huis te gaan en op zichzelf te staan."

Twitch begon in 2007 als Justin.tv, genoemd naar een van de oprichters die zijn leven live uitzond op internet. Na verloop van tijd begonnen mensen ook uit te zenden hoe ze games speelden via het platform, wat al snel de populairste vorm van streaming op Justin.tv werd. In 2011 lanceerde Twitch als spin-off en werd Justin.tv uiteindelijk zelfs offline gehaald. Twitch had een hoofdfocus op gamelivestreams. Hedendaags is er op het platform echter ook weer ruimte voor livestream rondom andere onderwerpen buiten games.

Dit artikel delen:

Lees meer

Hoofdverhaal Final Fantasy 16 beslaat volgens Square Enix zo'n 35 uur Bèta van Diablo 4 gaat vandaag om 17:00 uur van start
0

Reacties op: Medeoprichter en ceo van Twitch vertrekt bij bedrijf

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.