Nieuws
Brendan Iribe

Mede-oprichter Oculus neemt ontslag bij bedrijf

Werkte vermoedelijk aan de Rift 2

Geschreven door Michel Musters op
Mede-oprichter en voormalig CEO van Oculus, Brendan Iribe, neemt vandaag ontslag bij Oculus en moederbedrijf Facebook.

Iribe werkte volgens berichten aan de opvolger van de Oculus Rift, een nieuwe vr-bril die vorige week werd geannuleerd vanwege veranderingen binnen het bedrijf. Hij trad in 2016 af als CEO van Oculus om een nieuw team te leiden dat zich richtte op het maken van nieuwe vr-ervaringen binnen Oculus.

Iribe had een andere visie voor Oculus dan Facebook. Laatstgenoemde kocht Oculus in 2014 op voor 2 miljard dollar. Een statement van Facebook ontkent niet dat de Rift 2 geannuleerd is, maar meldt wel dat er een toekomstige versie van de Rift in de planning is.

Onlangs kondigde het bedijf de Oculus Quest aan, een vr-bril waar geen pc of ander systeem voor benodigd is. Wat Iribe precies gaat doen is nog niet bekend. "Het is de eerste echte pauze die ik in twintig jaar tijd heb. Ik ga mijzelf opladen, reflecteren en weer creatief worden. Ik heb zin in het volgende hoofdstuk."

Dit artikel delen:

Lees meer

Horrorgames komen naar Xbox Game Pass BioWare houdt volgende week livestream rondom Anthem
2

Reacties op: Mede-oprichter Oculus neemt ontslag bij bedrijf

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • HunterSeeker

  • 23 oktober 2018 09:25
  nieuws over nieuwe ontwikkelingen in VR land is vrij zeldzaam. Goed om te weten dat er voorlopig geen Rift2 aan komt. Zat nog te twijfelen of ik niet beter langer kan wachten totdat er wat meer ontwikkeling is in VR. Nu nog meer nieuws over een opvolger van de Vive (of cancellation) en dan kan ik eindelijke een beslissing maken om in te stappen, te wachten of om het op te geven.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • SuperDre

  • 23 oktober 2018 10:56
  @HunterSeeker Nouja, sinds de aankondiging van de Quest was het wel duidelijk dat minimaal voor herfst volgend jaar geen nieuwe Rift zou komen.. Erg jammer/dom dat ze bij quest niet de optie toegevoegd hebben voor virtuallink zodat de headset ook middels kabel aan een PC gehangen kon worden. Prijs zou daarmee misschien net een tientje hoger zijn geweest, maar daarmee wel meteen een heel stuk interessanter voor een hele grote groep mensen.

  En van Vive hoef je voorlopig ook niets te verwachten.. Enige waar je misschien iets van kunt verwachten is de PIMAX 5K/8K als het gaat om een opvolger van de huidige headsets, maar daar twijfel ik zeer aan de kwaliteit van dat ding.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.