Mede-oprichter Killzone-maker vertrekt naar EA | Gamer.nl

Mede-oprichter Killzone-maker vertrekt naar EA | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Bru ee gaat bij Visceral Games aan de slag als executive producer van een nieuw "ambitieus" project. Visceral is vooral bekend van de Dead Space-games. Bru ee schrijft in de mail dat hij een nieuwe persoonlijke uitdaging zoekt. ‘‘Het was een mooie tijd. Elk jaar was er iets ambitieus, nieuws en inspirerends waar ik mijn energie in kon stoppen. Voor mijzelf wil ik nu een nieuwe persoonlijke uitdaging, die hoop ik te vinden bij EA's hoofdkantoor (waar Visceral Gevestigd is)." 

Bru ee staat naast zijn werk als technical director bij Guerrilla, waar hij betrokken was bij alle Killzone-games en Shellshock, ook bekend om het maken van platformgame Jazz Jackrabbit begin jaren '90. Zijn positie zal worden overgenomen door Michiel van der Leeuw, waar hij ook al voor de Jazz-game mee samenwerkte. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou