Nieuws

Mede-hoofd Everybody's Gone to the Rapture-studio neemt stap terug

Heeft degeneratieve ziekte

Geschreven door Michel Musters op
Jessica Curry, één van de personen die aan het hoofd stond van Everybody's Gone to the Rapture-studio The Chinese Room, neemt een stap terug bij de studio. Zoals al langer bekend is heeft ze last van een degeneratieve ziekte die er voor zorgt dat ze steeds minder goed kan functioneren.

In een open blogpost vertelt ze over het feit dat ze moest wennen aan de ziekte en dat het besef bij haar is gegroeid dat het alleen maar erger wordt. 

Ze heeft het echter ook over de switch van onafhankelijke ontwikkelaar naar werken voor een grote uitgever, aangezien Sony Everybody's Gone to the Rapture uitgaf. "Ik kijk terug naar de manier waarop we behandeld zijn en ik schud nog altijd mijn hoofd in ongeloof."

Curry praat niet over precieze incidenten die zijn voorgevallen met Sony. "Ik wil mijzelf omringen met eerlijke, open mensen die ik kan vertrouwen. Zoveel mensen zeggen dat dit gewoon de manier is waarop uitgevers zijn en de manier waarop de game-industrie is. Wat ik wil zeggen is dat als we dit blijven accepteren en we bang zijn om dit gedrag te veranderen, dan verandert het nooit en verdienen we niet meer dan de broodkruimels die onze kant op worden gegooid."

Tot slot praat Curry ook over het seksisme dat ze in haar carrière is tegengekomen. "Ik dacht dat ik sterk genoeg was om de leiden, om te bewijzen via talent en hard werken en positiviteit dat vrouwen een belangrijke rol kunnen vervullen. Het is moeilijk om het toe te geven, maar ik kan het persoonlijk niet winnen. Dat laat ik over aan jongere en fittere mensen die deze kruistocht kunnen voortzetten."

Curry is getrouwd met Dan Pinchbeck, de creative director van The Chinese Room, en ze schrijft dat de industrie hem vaak credits heeft gegeven voor work dat zij heeft gedaan. "Journalisten dachten dat ik de assistente van Dan was, ik word in artikelen 'Dan Pinchbeck's vrouw' genoemd, uitgevers nemen automatisch aan dat hij mijn baas is omdat hij een man is. Wanneer Dan zegt dat ik het brein achter de organisatie ben, lachen mensen en vinden ze het aardig dat ik een man heb die zoiets over mij zegt. Ik heb niet genoeg papier om alle respectloze dingen die ik tegen ben gekomen op te schrijven."

Curry zal wel als hoofd van studio aangesteld blijven en ook muziek voor de games blijven maken, maar helpt niet meer mee met de dagelijkse ontwikkeling.

Bron: The Chinese Room

Dit artikel delen:

Lees meer

Kanye West: 'Fuck uitgevers die in-app aankopen in kidsgames stoppen' Civilization: Beyond Earth – Rising Tide is verkrijgbaar
2

Reacties op: Mede-hoofd Everybody's Gone to the Rapture-studio neemt stap terug

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Apetjoek

  • 11 oktober 2015 14:03
  Mede-hoofd is geen bestaand woord.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • radiumx

  • 12 oktober 2015 00:12
  Wil je nu een sticker?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.