Riccitiello geeft wel aan dat dit niet gelijk zal gebeuren. "De manier waarop Activision de Modern Warfare- en Call of Duty-franchise elk jaar afwisselt zorgt er voor dat ze koplopers zijn op het gebied van shooters met een eerstepersoonsaanzicht. Ik wil die positie terug."

Over de ontwikkelaar van Modern Warfare: "De mannen van Infinity Ward zijn geweldig. Ik ben een fan van veel producten van onze concurrenten. Maar als je de verschillende delen van Call of Duty en Modern Warfare speelt, lijkt het wel alsof ze telkens weer hetzelfde spel maken."

Voordelen

"Wij denken dat we een voordeel hebben ten opzichte van Modern Warfare 2 met onze multiplayer. De mannen van Dice doen dat heel erg goed", aldus Riccitiello. Dice, de ontwikkelaar van Battlefield, werd gisteren bevestigd als de studio die aan de multiplayer van de nieuwe Medal of Honor-game werkt.

Daarnaast denkt Riccitiello dat het leuker is om zelf voertuigen te kunnen besturen in plaats van alleen maar mee te kunnen rijden, zoals in Modern Warfare 2. Ook ziet hij de mogelijkheid in de nieuwe Medal of Honor om een gebouw met tegenstanders daarin te kunnen vernietigen als leuk en innovatief onderdeel. "Persoonlijk haal ik daar ongelooflijk veel plezier uit."

De nieuwe Medal of Honor moet eind 2010 verschijnen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.