Dit hebben de twee ontwikkelaars van Medal of Honor via Twitter bekendgemaakt. Eerst bevestigde EA Los Angeles, verantwoordelijk voor de singleplayer, dat een aangepaste Unreal Engine 3 gebruikt wordt voor Medal of Honor. Daarna meldde een medewerker van Battlefield-ontwikkelaar Dice dat de studio zijn eigen Frostbite-technologie gebruikt voor de multiplayermodus.

Het gebruik van twee verschillende grafische engines in een spel komt bijna nooit voor, omdat het dan minder makkelijk is spelonderdelen, zoals wapens, personages en levels, tussen de twee engines te delen. Bovendien hebben verschillende engines vaak zeer verschillende kenmerken, waardoor het moeilijker wordt voor ontwikkelteams om ze qua gameplay en uiterlijk op elkaar aan te laten sluiten.

Geen Battlefield

DICE heeft er dus voor gekozen om trouw te blijven aan zijn eigen Frostbite-technologie, die ook gebruikt wordt voor onder andere Battlefield 1943 en het op 5 maart te verschijnen Battlefield: Bad Company 2. Desondanks zal de Medal of Honor-multiplayer volgens Dice geen Battlefield-kloon worden. "Ons doel is om een geheel nieuwe franchise neer te zetten en de best mogelijke multiplayer-ervaring te maken voor die franchise", zegt Dice's Patrick Bach in een interview met IGN.