Nieuws
mCon esports

mCon esports is het officiële esports-team van Rotterdam

Team draait al sinds 2008 mee op topniveau

Geschreven door Michel Musters op
mCon esports is vanaf vandaag het officiële esports-team van Rotterdam, zo is vandaag aangekondigd.

Het is het eerste Nederlandse topteam dat zich allieert met een stad, en valt samen met de ambitie van Rotterdam om de esports-hoofdstad van het land te worden. Eerder wist Rotterdam al het grootschalige internationale esports-evenement DreamHack naar de stad te halen.

"We zijn er trots op dat we de esportshoofdstad van Nederland mogen vertegenwoordigen", aldus Ruben Been, algemeen directeur van mCon esports. "Met zoveel esports-kennis binnen één stad en een vooruitstrevende gemeente hebben we een unieke positie waar we esports in binnen- en buitenland op de kaart kunnen zetten." Operationeel directeur Marcel Opperman vult aan: "We nemen onze maatschappelijke rol ook erg serieus. We willen de jeugd dromen en kansen bieden om zelf professioneel esporter te worden. Dit doen we op een verantwoorde manier waarbij een gezonde leefstijl en fysiek sporten centraal staat."

mCon esports is sinds 2008 actief op het hoogste niveau. Het Nederlandse team heeft een rijke geschiedenis met esports titels zoals League of Legends, Counter-Strike, Rocket League en Hearthstone. Eerder wist de club al winst te halen in toernooien als Tweakers Gaming Live, GameForce Masters en Kayzr League.

Dit artikel delen:

Lees meer

Live om 14:00 uur: De grote Avatar-stream Bungie hint naar nieuw ras in Destiny 2
0

Reacties op: mCon esports is het officiële esports-team van Rotterdam

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.