Onder de categorie 'steek er nog eentje op!' hier een wel heel gewaagde opmerking: Steve Easterbrook, de grote baas van voedselketen McDonalds, wijst zijn vinger naar videogames als voornaamste oorzaak van de toename aan dikke kinderen. In de Times vertelt hij dat voedsel en drank wel degelijk meehelpen aan de letterlijke groei van de kinderen in de maatschappij, maar hij noemde games specifiek als reden.

"Games hebben de tijd dat kinderen besteden aan buiten spelen om energie kwijt te raken verminderd. De toename aan gewicht van onze jeugd is een complex probleem en dat valt niet te ontkennen. Maar als je er over nadenkt is de belangrijkste vraag: hoe gaan we naar mensen communiceren dat het belangrijk is een gebalanceerd eetpatroon te hebben en goed voor jezelf te zorgen?"

Easterbrook vertelt dat er te weinig natuur is en dat kinderen maar thuis voor hun televisie games zitten te spelen. Vroeger was dat anders, zo vertelt hij, toen gingen ze nog naar buiten. Volgens de Times is de Engelse McDonalds zo'n beetje aan hun beste jaar in twee decennia aan het beginnen. Meer dan 88 miljoen bezoeken zijn er gebracht aan de Engelse McDonalds vorige maand en dat is 10 miljoen meer vergeleken met vorig jaar.