Maxis geeft reden voor always online-DRM-beveiliging SimCity | Gamer.nl

Maxis geeft reden voor always online-DRM-beveiliging SimCity | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Met de beveiliging worden spelers verplicht een onlineverbinding te hebben, als zij SimCity willen spelen. In een statement laat Lucy Bradshaw van Maxis weten dat dit gedaan is omdat SimCity vanaf het begin is opgebouwd als een game die draait om connectiviteit. "Er wordt gigantisch veel berekend, en [de] Gla Box [engine] werkt door bijdragende berekeningen over te laten aan de EA-servers (de cloud)." 

Bradshaw vervolgt: "Ruilhandel tu en steden, simulatie-effecten die veranderingen teweegbrengen over regio's als vervuiling of misdaad, alsook het opraken van bronnen, worden allemaal verwerkt op de servers en de data wordt dan teruggezonden naar jouw stad op jouw PC. Elke stad in de regio wordt om de drie minuten geüpdatet, waardoor de gehele regio gesynchroniseerd blijft en ervoor zorgt dat jouw besli ingen relevant zijn tegenover de veranderingen in de regio."

Op de vraag wat er gebeurt als de internetverbinding wegvalt, heeft Maxis vorige week antwoord gegeven via Reddit. "We laten je doorspelen zolang als dat wij jouw gamestatus kunnen behouden. Dit zal waarschijnlijk enkele minuten zijn."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou