Naast Vancouver werken New England-, Toronto- en London aan het spel. "We hebben veel getalenteerde mensen in al onze studio's," vertelt Max Payne 3's art director Rob Nelson aan Edge, "en dit betekent dat we waar nodig de juiste mensen voor een specifieke opdracht kunnen inzetten - en het geeft games een consequent kwaliteitsniveau en een benadering die typisch Rockstar is."

Ook maakt het blad bekend dat Max Payne niet het hele spel door kaal zal zijn. Stemacteur James McCafferty, de stem van Max Payne in de eerste twee delen, keert terug in het derde deel, maar niet als de hoofdrolspeler. Rockstar Games had al eerder aangegeven dat er wordt gezocht naar een ouder persoon voor de rol van Max Payne zelf. Andere details in het magazine bestaat voornamelijk uit eerder bevestigde informatie. Zo krijgt het spel een online multiplayermodus, vernietigbare omgevingen en een cover-systeem.

Max Payne 3

Max Payne 3 speelt zich twaalf jaar na het vorige deel in de serie af. De ex-politieagent Max is een stuk ouder en gaat van het ene baantje naar het andere om zijn leven door te komen. Wanneer hij een baan als persoonlijke security van een rijke familie in Sao Paolo krijgt blijft hij achtervolgd worden door problemen, waardoor hij al gauw in de Braziliaanse onderwereld van drugshandel, kidnapping en straatgeweld terechtkomt.