Mattrick wordt president van Interactive Entertainment bij MS | Gamer.nl

Mattrick wordt president van Interactive Entertainment bij MS | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Als president blijft hij een aantal zaken gericht op het vermaak van consumenten overzien, waaronder Xbox 360, Xbox Live, Kinect en Zune. Daarnaast valt onder de afdeling ook PC-gaming en mobiele interactieve entertainment. Mattrick begon in 2007 bij Microsoft als vice president van de afdeling. Tijdens zijn aanwezigheid kwam de teller van verkochte Xbox 360-consoles op 42 miljoen te staan, terwijl Xbox Live inmiddels 25 miljoen gebruikers heeft.

Naast Mattrick is Kurt DelBene aangewezen als president van de Microsoft Office Division en is Andy Lees president van Mobile Communications Busine geworden. Microsoft's CEO Steve Ballmer: "De promoties van vandaag leggen de nadruk op het sterke gezamenlijke leiderschap van Microsoft. [...]"


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou