Alhoewel de Nintendo Wii op dit moment met stip bovenaan elke verkooplijst staat en talloze games voor dit platform continu uitverkocht zijn, wil het maar niet vlotten met de verkoop van Boom Blox. Het puzzelspel, dat met de hulp van filmregisseur Steven Spielberg ontwikkeld werd, is in mei slechts zestigduizend keer verkocht. Zeker gezien de hoeveelheid Wii-bezitters (10,6 miljoen) en de verkoopcijfers van andere titels, is dit aantal bedroevend laag.

Analiticus Anita Frazier geeft aan dat de hoofdreden van deze ontwikkeling vooral ligt aan het feit dat er de afgelopen periode zoveel toptitels verschenen zijn voor vrijwel alle gangbare systemen. Wat te denken van GTA IV, Wii Fit, Mario Kart Wii en Metal Gear Solid IV.

Nou klopt deze redenering natuurlijk volledig, maar dat neemt niet weg dat het ontzettend jammer is dat het spel de doelgroep nauwelijks bereikt heeft. Vooral gezien de kwaliteit en de toegankelijkheid. Het is dan ook niet zomaar dat wij Boom Blox een negen hebben toegekend.