Volgens projectleider Brad Muir miste de mogelijkheid voor spelers om met een personage van hetzelfde geslacht te trouwen niet met opzet in de game. "We richtten ons voor de lancering van de Kickstarter puur op de mechanismen en hoe relaties in de game werken. Maar er waren nog zoveel dingen waar we niet aan hadden gedacht. Ik voel mij er rottig over dat ik er niet meteen aan dacht." Nadat fans opmerkten dat het niet mogelijk was om homoseksuele relaties in de game aan te gaan, liet Double Fine weten de mogelijkheid alsnog in de game te verwerken.

Dat is voor de ontwikkelaar een optie, omdat de game in een vroeg ontwikkelstadium is. Wel denkt Muir dat dit niet mogelijk was als de game gefinancieerd werd door een uitgever. "Als we de game voor een uitgever hadden ontwikkeld, had het waarschijnlijk niet gelukt. Je tekent een contract, duikt dan onder en werkt aan een game terwijl je met niemand praat, ook niet de fans. We waren waarschijnlijk gewoon vergeten om homoseksuele relaties toe te voegen."

Massive Chalice verschijnt op PC, Mac en Linux. Spelers nemen controle over een koning of koningin die een koninkrijk moet verenigen tot een machtige dynastie. Om dat te bewerkstelligen, zijn bijvoorbeeld belangrijke huwelijken nodig. De game werd binnen een paar dagen gefinancieerd via Kickstarter.