De Cossacks reeks, en ook de spin-off ervan, American Conquest, is nog steeds de trotste houder van het record 'meeste eenheden op één speelveld in een RTS'. Bij Cossacks draaide het echt om massaproductie van eenheden en binnen een paar seconde kon je zo een leger van een honderdtal soldaten uit de hoge hoed toveren.

Bij de grote aantallen eenheden zijn formaties van groot belang en de screenshots van de Cossacks reeks kenmerken zich dan ook altijd vanwege de groepjes soldaten in leuke vormpjes en met verschillende kleurtjes. Met de opvolger, Cossacks II: Napoleonic Wars is dit niet andres. Zo'n 64.000 eenheden kunnen zich tegelijk in de speelmap bevinden. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat men voor Cossacks II trouw is gebleven aan de klassieke 2D graphics, al is het detail van het landschap en de gebouwen flink opgekrikt.

In Cossacks II staan zes naties tot je beschikking, namelijk Frankrijk, Engeland, Oostenrijk, Rusland, Pruissen and Egypte. Deze naties verschillen niet alleen wat betreft de architectuur van de gebouwen, maar hebben ook verschillende eenheden en technologiën tot hun beschikking. In september zou de Engelse versie van Cossacks II in de winkels moeten liggen, tot die tijd kun je de officiële Russische website bezoeken voor nog wat extra screenshots.