Capcom heeft weer een enorme hoeveelheid screenshots van surivival-horror game Resident Evil 4 op de wereld losgelaten. Het spel wat volgend jaar exclusief voor de GameCube moet verschijnen, belooft de serie een compleet nieuwe richting in te sturen. Naast ontzettend mooie graphics en een compleet nieuwe setting, is vooral het gameplay systeem overhoop gehaald met een herzien controlsysteem in het bijzonder. Dit laatste is namelijk altijd het grootste issue van de RE reeks geweest, maar het vierde deel belooft veel beterschap hierin.

Naast een nieuw controlsysteem zal de game ook een stuk interactiever worden en een realistische AI kennen. Ook zal het spel volledig driedimensionaal zijn en dus niet langer pre-rendered backgrounds kennen. Ten slotte zal het spel zich nu voor een groot gedeelte in de buitenlucht afspelen en meer specifiek in een boerendorpje met omringend bos.

Voor alle 57 screenshots kun je hier terecht. Overigens is de kwaliteit van de screens niet geheel representatief voor het eindresultaat, maar een redelijke indruk geven ze desondanks wel.