Mass Effect-producer vertrekt bij Bioware | Gamer.nl

Mass Effect-producer vertrekt bij Bioware | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Hudson laat weten dat hij toe is aan een pauze en wil achterhalen wat hij verder in zijn leven wil doen. Ook wil hij duidelijk maken dat hij nog altijd zeer betrokken is met de games waar Bioware aan werkt. Hij noemt daarbij Dragon Age, de nieuwe Ma Effect en een nieuwe IP waar Bioware aan werkt.

Hudson was 16 jaar werkzaam voor Bioware. Hij begon als technische artist aan games als MDK2 en Neverwinter Nights, en was de project director voor Star Wars: Knights of the Old Republic. Daarna vervulde hij dezelfde rol voor de drie Ma Effect-games.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou