Nieuws
mass effect legendary edition

'Mass Effect-multiplayergame werd geannuleerd wegens spanningen tussen studio's'

'Montreal kon niet worden vertrouwd'

Geschreven door Jacco Peek op
Ongeveer tien jaar geleden cancelde BioWare een multiplayershooter in het Mass Effect-universum wegens spanningen tussen studio's. Dat meldt ex BioWare-medewerker Patrick Moran aan The Gamer.

De game, een first-person shooter genaamd Mass Effect: Team Assault, werd ontwikkeld in Montreal. Volgens Moran was de game qua schaal vergelijkbaar met Battlefield 1943.

Mass Effect: Team Assault werd echter geannuleerd en geïntegreerd in Mass Effect 3 wegens 'spanningen' tussen BioWare's studio's in Edmonton en Montreal.

"Hoewel ik niet Canadees ben en de spanning tussen Engelstaligen en Franstaligen niet kan waarderen, was het Edmonton-team behoorlijk overstuur over het openen van een studio in Montreal", zegt Maron. "De Montreal-studio, die een groot gedeelte van Mass Effect 3 bezat, werd intern ondermijnd door Edmonton, waar de Montreal-studio niet werd vertegenwoordigd."

Maron zegt dat de nieuwe studio volgens werknemers in Edmonton niet kon worden 'vertrouwd' met de franchise , al zegt hij te begrijpen dat werknemers vreesden voor hun eigen voortbestaan na het openen van de nieuwe studio.

Uiteindelijk werd Mass Effect: Team Assault in Edmonton omgebouwd tot een coöperatieve multiplayermodus voor Mass Effect 3, dat in 2012 verscheen. De modus keert echter niet terug in Mass Effect: Legendary Collection, een collectie met remasters die op 14 mei verschijnt.

Dit artikel delen:

Lees meer

Zo stel je je game-pc samen met een nieuwe Nvidia-videokaart Bekijk twaalf minuten aan Monster Hunter Rise-beelden
2

Reacties op: 'Mass Effect-multiplayergame werd geannuleerd wegens spanningen tussen studio's'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Zut

  • 3 februari 2021 18:50
  Wel lekker PvP dus

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Phobia

  • 4 februari 2021 08:19
  Ik vind het stiekem toch wel jammer dat de Mp er niet bij de legendary edition zit. Heb daar toch heel veel plezier mee gehad.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.