Volgens Gamble hebben veel mensen aangegeven dat de keuzes die ze gemaakt hebben in de game "niet perse terug te zien waren in de eindscènes. We willen er zeker van zijn dat wanneer je het einde van de game ziet, je ook alle informatie en context krijgt die nodig is om tevreden te zijn", aldus Gamble.

De gratis downloadbare content komt deze zomer uit. "De DLC bevat een behoorlijke hoeveelheid content. Het wordt meer dan een paar tussenfilmpjes. We zijn er momenteel mee bezig. Onze schrijvers zijn er erg bij betrokken. Het begint vorm te krijgen", zegt Gamble.

Gamble benadrukt dat de DLC het einde niet verandert: "Het ontwikkelteam staat achter het originele einde, we zijn er erg trots op. Het is belangrijk voor ons om naar de feedback van fans te luisteren en die feedback kwam pas na de release. Dat was voor ons een reden om de DLC te maken, we wisten niet dat er zo veel vraag naar zou zijn om eerlijk te zijn."

Het einde van Mass Effect 3 werd door veel fans slecht ontvangen. De fans hebben onder andere een inzamelactie voor het goede doel Child's Play georganiseerd in de hoop op een alternatief einde.