Marshmello geeft eerste live concert in Fortnite

Marshmello geeft eerste live concert in Fortnite

Dit weekend heeft Marshmello een virtueel concert gegeven in Fortnite. De EDM-artiest vermaakte de toeschouwers zo'n tien minuten lang met zijn hits.

De afgelopen dagen werd er een podium gebouwd in de wereld van Fortnite. Dit gebeurde in Pleasant Park, een populaire locatie in de battle royale modus van het spel. Op zaterdag ging het concert van start, waarin Marshmello door middel van een virtueel avatar zijn optreden gaf. Met motion capture werden de bewegingen van Marshmellow nagebootst door het avatar.

Tijdens het concert konden spelers elkaar niet afmaken. Wel konden ze zich vermaken met vuurwerk en ballonnen. Ook was er lagere zwaartekracht en waren alle andere geluiden in het spel uitgeschakeld, zodat de toeschouwers konden genieten van de muziek. Na afloop van het concert ging het spel weer normaal verder.

Watch on YouTube

Marshmello is al langer bekend met Fortnite. Hij is zelf een actieve speler van het spel, en deed mee aan het E3 Celebrity Invitational toernooi van Epic. In dit Fortnite-toernooi speelde Marshmello samen met de populaire Twitch-streamer Ninja en eindigden ze op de eerste plaats.

Dit is voor het eerst dat er een concert plaatsvindt in de wereld van Fortnite, maar het is niet de eerste keer dat er een evenement wordt georganiseerd in het spel. Zo was er in juni vorig jaar een grote raketlancering, en zorgde een zwevende ijsbal er eerder dit jaar voor dat de gehele map bedekt werd in sneeuw.

Fortnite is beschikbaar op Android, iOS, pc, Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze herrie is muziek tegenwoordig?

0
test

@TheDeeGee Onnodige reactie, smaak verschilt per persoon. Marshmello's "Alone" video op Youtube heeft 1 miljard views en met een hand vol andere heeft hij 4 miljard views. Hij doet blijkbaar iets goed.

0

@Paxopoxo Helaas zegt dat meer over de dubieuze muziek smaak van de jeugd dan over de personen die deze 'muziek' maken.

0
test

@TheDeeGee Smaken verschillen nu eenmaal hè. Wat vind jij dan echt muziek. Gewoon een serieuze vraag. Niet om jou smaak af te zeiken. Kijk ik vind dit ook niks. En vind het zelfs wel erg ver gaan dat het in een game is. What is next, betalen voor een in game concert kaartje? Niet zo mijn ontwikkeling. Maar ik vind het wel mooi dat de technologie dit ook toelaat En kan. Mijn muziek niet, mijn game niet, wel mooi stukje techniek.

0
test

Past wel bij het publiek.

0

Aanbevolen voor jou