Voor Mario zijn beroep maakte van het redden van prinsessen (Peach, Toadstool, Daisy) was er Pauline. Pauline was een dame in een rode jurk, die in 1981 ontvoert werd in Donkey Kong en nogmaals in 1994 in Donkey Kong op de GameBoy. Ze lijkt niets te leren van haar avonturen, want ook in Mario vs. Donkey Kong 2: March of the Minis voor de Nintendo DS krijgt de aap haar weer te pakken.

In het spel gaat de verkoop van het Mini Mario speelgoed zo goed, dat de Mario Toy Company hun lijn heeft uitgebreid met Mini Donkey Kong, Mini Toad en Mini Peach poppetjes. Door het succes krijgt Mario zoveel geld binnen, dat hij besluit een pretpark te openen genaamd Mini Mario World.

Donkey Kong en Pauline komen beide kijken bij de opening waarna Kong direct verliefd wordt op de dame in de rode jurk. Hij laat al snel zijn Mini Donkey Kong.. speelgoed zien, waarna Pauline haar Mini Mario poppetje te voorschijn haalt. Donkey Kong wordt woest en vernietigt het speelgoed. Hij pakt Pauline en gaat, hoe kan het ook anders, naar het bovenste puntje in het pretpark. En wie zal haar moeten redden? Juist.