Gamesen heeft via Power Unlimited redacteur Jurjen Tiersema een aantal interessante feitjes over The Legend of Zelda en Mario Sunshine voor de GameCube boven water weten te krijgen.

Om maar eens te beginnen met The Legend of Zelda. De grafische stijl die we op de afgelopen SpaceWorld beurs zagen blijft hoe dan ook, al heeft Miyamoto een aantal veranderingen gemaakt. Grote opluchting voor velen: de beste man heeft de ogen veranderd. Gelukkig .

Ook bevestigde de geniale spellenmaker wederom dat het volledig speelbaar zal zijn op de komende E3, en hij verwacht van alle gamers dat ze dan pas hun oordeel zullen vellen, en dus niet nu al met 'teh suck!!1!!!111!!!' aankomen.

Link krijgt andere oogjes"Ik vind de discussies op internet erg interessant. Eigenlijk zijn jullie al begonnen met de spelervaring. Het praten over videogames, is tegenwoordig ook een deel van de gameplay." Miyamoto wekt een erg zelfverzekerde indruk over het eindresultaat. "Ik wil niets meer van dit spel laten zien, omdat je het pas echt kunt begrijpen als je het kunt spelen. Op E3 kan iedereen het spelen, en kunnen gamers zelf bepalen of het hun wel of niet bevalt. Ik zie het zo: als het spel interessant is, gaan jullie misschien de graphics ook wel waarderen."Mario Sunshine dan. Jurjen Tiersema (en vele andere journo's natuurlijk, maar Jurjen was zo vriendelijk om even te lekken ) zegt in een filmpje gezien te hebben dat Yoshi weer terug komt. Of je er als Mario zijnde ook bij op de rug kunt klimmen is nog niet bekend. Hopen mag altijd.

Over het 'ding' op Mario's rug hoeven we ook niet meer te speculeren; het is een waterkanon.

Een filmpje met nieuw beeldmateriaal van Mario Sunshine, maakte meer duidelijk over de gameplay die we in dit nieuwe Mario-avontuur kunnen verwachten. In het korte en snel gesneden filmpje werd duidelijk dat het kraantje op Mario's hoofd is bedoeld om water mee te spuiten, zoals we al dachten. Uit de hemel vallen grote verfklodders op de vakantie-eiland-achtige omgevingen, aan Mario de taak om deze 'op te lossen' met het water uit het tankje op zijn rug. Miyamoto: "Ik wil er nog niet teveel over zeggen, alleen dat het ding op zijn rug inderdaad een soort waterpistool is.

Bereid je voor op een waterkanon aanval van Mario

Ook werden er een paar gameplay details bekend. Zo zal de besturing grotendeels gelijk zijn aan die van Super Mario64, en zal de game weer het uiterste vragen van je platforming skills. Miyamoto wist ook nog even te vertellen dat de game 'zeker weten' nog dit jaar in Europa zal verschijnen (Q4, aldus Nintendo of Europe).

** Speciale noot: beide gebruikte screens zijn geen direct-feeds, ze zijn met een digitale camera gemaakt vanaf een projectiescherm **