Goed nieuws voor de party-fans vandaag, Nintendo laat ons vandaag namelijk de eerste screens zien van haar nieuwe Mario Kart game, die op de GameCube zal gaan verschijnen. Zonder online-optie, wat jammer is, maar met de mogelijkheid tot het spelen met 8 spelers. Dit doe je door 2 GameCubes aan elkaar te koppelen, en op beide consoles een 4 player spel te starten.

Zoals je ziet is het detail in de game vergeleken met voorgaande delen angstaanjagend hoog. Ook is het opvallend dat we niet enkel karts zien, maar ook een soort van mini autootjes: waar bovendien ook nog eens met twee gamecharacters op gereden wordt ook!

Over een releasedate van de game is nog weinig bekend, meer daarover horen we waarschijnlijk op de komende E3 spellenebeurs in Los Angeles, waar de game ook speelbaar zal zijn.

Update @ 14.05 uur

Nintendo of America heeft gelijk maar de naam van de nieuwe Mario Kart vrijgegeven: Mario Kart: Double Dash. Double Dash slaat waarschijnlijk op de persoon die achterop de kart zit, je werkt als het ware samen. Hoe dit verloopt is nog niet geheel en al duidelijk, geruchten zijn er wel.

Zo wordt beweerd dat het figuur achterop bestuurd kan worden door de Gameboy Advance. Anderen beweren dat dit gebeurd door middel van de C-stick.

Ook zijn de meespelende karakters bekend. Opvallend is dat Toad mist in het lijstje standaard karakters. De mogelijkheid bestaat nog wel dat de vrolijke paddestoel zijn opwachting maakt als geheim karakter.

Alle karakters:

Mario

Luigi

Peach

Daisy

Baby Mario

Baby Luigi

Yoshi

Birdo

Wario

Waluigi

Donkey Kong

Diddy Kong

Bowser

Baby Bowser

Koopa Troopa

Koopa Paratroopa