Nieuws
Splatoon 2: Octo Expansion

Mario Kart 8 en Splatoon tijdelijk offline op Wii U

Vanwege een beveiligingsprobleem

Geschreven door Jari Klapwijk op
De online servers van Mario Kart 8 en Splatoon op de Wii U zijn tijdelijk niet beschikbaar vanwege een beveiligingsprobleem.

Dat meldt VGC. De servers zijn sinds donderdag niet beschikbaar. Daardoor is het op dit moment niet mogelijk om Mario Kart 8 en Splatoon online te spelen. "We hebben kwetsbaarheden ontdekt bij het online gedeelte van deze games", laat Nintendo weten. "We zijn met tijdelijk noodonderhoud bezig."

Het is niet duidelijk wat het beveiligingsprobleem precies inhoudt. Online wordt gespeculeerd dat hackers via de online modi toegang kunnen krijgen tot consoles van anderen. Daardoor zouden ze bijvoorbeeld creditcardinformatie en andere informatie kunnen stelen. Mario Kart 7 op de Nintendo 3DS kampte met een soortgelijk probleem. Dat werd middels een patch verholpen.

Het is nog niet duidelijk wanneer de twee games weer online te spelen zijn. "We verwachten dat het onderhoud lang duurt en hebben nog niet bepaald wanneer het online gedeelte terugkeert. We bieden onze oprechte excuses aan voor het ongemak en waarderen jullie begrip."

Dit artikel delen:

Lees meer

Square Enix wil ceo Yosuke Matsuda vervangen Gerucht: 'Volledige productie Fable is pas net opgestart'
0

Reacties op: Mario Kart 8 en Splatoon tijdelijk offline op Wii U

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.