Mario Kart 8 en Splatoon tijdelijk offline op Wii U

Mario Kart 8 en Splatoon tijdelijk offline op Wii U

De online servers van Mario Kart 8 en Splatoon op de Wii U zijn tijdelijk niet beschikbaar vanwege een beveiligingsprobleem.

Dat meldt VGC. De servers zijn sinds donderdag niet beschikbaar. Daardoor is het op dit moment niet mogelijk om Mario Kart 8 en Splatoon online te spelen. "We hebben kwetsbaarheden ontdekt bij het online gedeelte van deze games", laat Nintendo weten. "We zijn met tijdelijk noodonderhoud bezig."

Het is niet duidelijk wat het beveiligingsprobleem precies inhoudt. Online wordt gespeculeerd dat hackers via de online modi toegang kunnen krijgen tot consoles van anderen. Daardoor zouden ze bijvoorbeeld creditcardinformatie en andere informatie kunnen stelen. Mario Kart 7 op de Nintendo 3DS kampte met een soortgelijk probleem. Dat werd middels een patch verholpen.

Het is nog niet duidelijk wanneer de twee games weer online te spelen zijn. "We verwachten dat het onderhoud lang duurt en hebben nog niet bepaald wanneer het online gedeelte terugkeert. We bieden onze oprechte excuses aan voor het ongemak en waarderen jullie begrip."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou