Mario-game voor iOS aangekondigd tijdens Apple-presentatie | Gamer.nl

Mario-game voor iOS aangekondigd tijdens Apple-presentatie | Gamer.nl

Nintendo gaat voor het eerst een Mario-game uitbrengen voor iOS. Dat is woensdag bekendgemaakt door Mario-bedenker Shigeru Miyamoto tijdens de iPhone-presentatie van Apple.

In de platformer Super Mario Run beweegt de Italiaanse loodgieter automatisch naar rechts en moeten spelers op het scherm van een iPhone drukken om te springen. Door het scherm langer in te drukken kan Mario hoger springen.

In een andere modus kunnen spelers het opnemen tegen de prestatie van een vriend. Ook wordt het mogelijk om eigen levels te maken.

De game komt voor het eind van het jaar uit. De prijs van Super Mario Run is nog onduidelijk, al zal hij in ieder geval niet gratis zijn. Er zullen ook geen in-app aankopen zijn, beloofde Miyamoto. Hiermee wil Nintendo de volledige game beschikbaar stellen in plaats van content te vergrendelen via free-to-play.

Vermoedelijk komt Super Mario Run ook naar Android, maar pas op een later moment. Daarover werden tijdens de Apple-presentatie nog geen details gegeven.

Door het nieuws steeg het aandeel van Nintendo enorm op de Amerikaanse beurs. Kort na de aankondiging noteerde het aandeel een plus van ruim 25 procent.

Via Nu.nl

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou