Mario en Sonic voor de eerste keer samen in een game | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Wie kent de legendarische woorden van de reclamecampagne van Sega nog? Sega does what Nintendon't! Die oude strijd lijkt echter achter de rug te zijn want vandaag maken Nintendo en Sega bekend dat hun twee iconen, Mario en Sonic, samen zullen verschijnen in de game Mario & Sonic at the Olympic Games. Het spel wordt ontwikkeld voor de Wii en de Nintendo DS en zal door Sega in Europa en Noord-Amerika worden uitgegeven en door Nintendo in Japan.

Mario & Sonic at the Olympic Games zal omstreeks kerst 2007 verkrijgbaar zijn en is een licentie van een wereldwijd partnership met International Sports Multimedia (ISM), de exclusieve interactieve entertainment software licentie van het Internationale Olympisch Comité (IOC).

In Mario & Sonic at the Olympic Games zullen spelers strijden in evenementen die plaatsvinden in omgevingen gebaseerd op de officiële locaties van de Olympische Spelen in Peking 2008. In het spel verschijnen karakters uit de werelden van zowel Mario als Sonic. Spelers kunnen strijden als of tegen een reeks van beroemde personages waaronder Mario, Sonic, Luigi, Knuckles, Yoshi en Tails. Door gebruik te maken van de bediening ystemen van de Wii en Nintendo DS om een karakter te besturen, kunnen spelers racen met Mario en Sonic op de 100 meter sprint, deelnemen aan spannende rally’s, tafeltenni en of de snelste proberen te zijn in een zwemwedstrijd. Alles met de doelstelling om te strijden voor die felbegeerde gouden medaille.

“We zijn bijzonder enthousiast om samen te werken met Nintendo en ISM aan deze unieke titel,” zegt Hisao Oguchi, President en Chief Operating Officer, SEGA Corporation. “Voor de eerste keer, zullen twee van ‘s wereld grootste spelkarakters bij elkaar komen om te strijden in ’s werelds grootste sportevenement. "

Mario en Sonic zijn gerespecteerde rivalen sinds de begindagen van de videospellen,” zegt Shigeru Miyamoto, Senior Managing Director en General Manager,  Entertainment Analysis en Development Division, Nintendo Co, Ltd. “Al geruime tijd werd er gediscu ieerd over de mogelijkheid om ze op een dag tegen elkaar te laten strijden. Nu hebben ze via de Olympische Spelen de perfecte kans gekregen. Mi chien dat we er nu eindelijk achterkomen wie er sneller is, Mario of Sonic?”


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou