Origineel bericht:

Shigeru Miyamoto, de bedenker van de Mario- en The Legend of Zelda-serie, zal zijn taak als head of design bij Nintendo naast zich neerleggen. Dit om zelf weer games te ontwikkelen en andere medewerkers van Nintendo de kans te geven om door te groeien in het bedrijf, zo stelt hij in een interview met Wired.

Miyamoto zegt dat zijn terugtreden de enige manier is waarop ander talent binnen de uitgever zelfstandig genoeg kan worden om de ontwikkeling van games in goede banen te leiden. "Vanzelfsprekend zal er altijd een bepaalde relatie bestaan [tussen mij en de jongere ontwikkelaars] als ik deze positie blijf houden. Zij zullen altijd in de situatie zitten dat ze naar mijn ideeën moeten luisteren."

Over wat Miyamoto zelf gaat doen wanneer hij zijn taken als topman naast zich neer heeft gelegd, zegt hij het volgende: "Wat ik echt graag wil is om weer aan het voorfront van gameontwikkeling te staan, waarschijnlijk werkend aan een klein project met een aantal nog jongere ontwikkelaars. Of ik richt me op iets wat ik zelf kan maken, helemaal zelf, iets heel kleins." Miyamoto hoopt volgend jaar aan zijn eerste project te kunnen beginnen en dit binnen het jaar aan het publiek te kunnen laten zien.