Marc Ecko mag misschien niet bij iedereen een belletje doen rinkelen, de mode-ontwerper zal later dit jaar zijn game "Getting Up: Contents Under Pressure" presenteren. In Getting Up: Contents Under Pressure dien je een politieke boodschap uit te dragen met behulp van graffiti, om zo in een stad uiteindelijk een revolutie te ontketenen. Doel is om je graffiti op zo zichbaar mogelijke plaatsen aan te brengen, zoals de borden boven de snelweg of aan de bovenkant van een hoog flatgebouw. Het gevaar komt niet alleen van de moeilijk bereikbare locaties, maar ook van de rivaliserende gangs en politie-agenten, die je uitingen van creativiteit de kop in willen drukken.

Ook de burgermeester van New York is een van de vijanden van Ecko, alleen dan in het echte leven. De ontwerper wilde namelijk een feestje geven waarbij er ook wat graffiti werd gespoten. Hoewel hij eerst een vergunning had gekregen vond burgermeester Bloomberg van New York dit opeens geen goed idee meer, en trok de vergunning in.

Gelukkig bestaat er zelfs in de Verenigde Staten nog iets van een rechterlijke macht en stapte Ecko naar de rechter. En met succes, want nu mag de kunstenaar gewoon een feestje geven, dit tot ergenis van de burgermeester. Volgens Bloomberg "vernietigt" graffiti de kwaliteit van het leven en zou het feestje kinderen aanzetten tot het maken van grafitti, dat volgens de burgervader niets met kunst te maken heeft. De rechter had echter een meer realistische kijk op zaken en vond de mening van de burgermeester net zo idioot als iemand die zegt dat een straat optreden van Hamlet ervoor zorgt dat mensen worden aangezet tot het moorden uit wraak.

Met dank aan johanes40 voor het melden van dit nieuws.