Gisteren werd bekend dat de gewelddadige scènes die uit Manhunt 2 verwijderd waren om het spel een M-rating toegekend te krijgen in plaats van een AO-rating, nog steeds in het spel aanwezig waren. In de PSP-versie althans. Via een flinke omweg met aardig wat aanpassingen aan de code en aan de software van de PSP, zijn de 'verborgen scènes' zichtbaar te maken. Toch is dit voor de ESRB, de Amerikaanse instantie die games van een leeftijdswaardering voorziet, geen reden om de beoordeling van Manhunt 2 opnieuw aan te passen naar AO.

Volgens de ESRB zijn de scènes namelijk niet via een simpele methode vrij te spelen én heeft Rockstar bij de keuring netjes aangegeven dat de scènes nog wel in het spel verborgen zitten. En daarin schuilt het verschil met de Hot Coffee-affaire, waarin verborgen inhoud er wel voor zorgde dat Grand Theft Auto: San Andreas een AO-waardering kreeg.

"De regels die we hebben opgesteld na Hot Coffee vereisen dat inhoud die standaard niet speelbaar is, maar nog wel in de game aanwezig zijn, verwijderd moet worden of tijdens de waardering aan de ESRB moet worden doorgegeven. In het geval van Manhunt 2 waren de scènes in kwestie speelbaar (niet uitgeschakeld) en was er een waas-effect overheen geprogrammeerd. Dit was van tevoren verteld aan de ESRB.", wist een medewerker van het ESRB aan GameSpot te vertellen.