Manhunt 2 krijgt 'Adult Only'-waardering in de VS | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Gisteren werd bekend dat Manhunt 2 vanwege zijn gewelddadige aard niet in het Verenigd Koninkrijk zal verschijnen, vandaag blijkt dat het spel ook in de Verenigde Staten de wind tegen heeft. De ESRB, de instantie die in de VS games van een lijftijdscla ering voorziet, heeft Manhunt 2 de beoordeling 'Adult Only' toegekend. Hoewel het spel in principe nog legaal verkrijgbaar is, weigeren veel ketens in de VS om spellen met deze zogeheten AO-rating te verkopen. Ter vergelijking: 'Adult Only' is ook de waardering die San Andreas ná het Hot Coffee-schandaal kreeg.

De beoordeling van de ESRB is overigens nog wel een 'voorlopige rating'. Nadat het spel wordt beoordeeld, krijgen uitgevers dertig dagen om het spel te wijzigen en opnieuw te laten keuren, of tegen de beoordeling in beroep te gaan. Als het bij een AO-rating blijft, kan dat de verkoop van Manhunt 2 ernstig in het nauw brengen.

Kan de hoofdfiguur het bijltje er alvast bij neerleggen?

Take Two, de holding waartoe Rockstar behoort, bekijkt nu eventuele opties om het spel toch een Mature-rating (17 jaar en ouder) te laten krijgen. Het spel is namelijk gemaakt met die waardering in het achterhoofd. "We vinden dat het beoordelen van videogames bedoeld is om mensen te helpen in het maken van hun keuzes, en niet om ze daarin te beperken.", aldus een woordvoerder van Take Two. "Manhunt 2 is gemaakt voor een volwa en publiek en we zijn er van overtuigd dat het een Mature-rating moet krijgen, hetzelfde als vergelijkbare soorten media."

Diverse ouder-organisaties hebben zich al positief uitgelaten over de AO-rating en het verbod in Engeland voor Manhunt 2. De Campaign for a Commercial-Free Childhood eiste eerder vandaag al dat het spel een AO-rating zou krijgen en onderbouwde dat met advies van een dokter, wie zei dat de gewelddadigheid in combinatie met de Wii-mote, voor een extra geweldsbeleving zou zorgen. Ook de ouders van Stefan Pakeerah, de jongen die werd vermoord door iemand die schijnbaar werd geïnspireerd door het eerste Manhunt bij zijn daden, zeiden blij te zijn met het verbod op Manhunt 2.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou