´Management Nintendo wil Iwata laten aftreden´ | Gamer.nl

´Management Nintendo wil Iwata laten aftreden´ | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Volgens de berichtgeving van de website zijn hier anonieme bronnen binnen het bedrijf voor gebruikt. Het management zou niet tevreden zijn met het feit dat Nintendo geen games op smartphones uitbrengt en dat het zich alleen maar op consoles richt. 

Daarbij valt het volgens de bronnen ook niet goed dat Iwata oorspronkelijk uit een extern bedrijf (ontwikkelstudio HAL Laboratory) komt. Het management dat Iwata graag zijn functie naast zich ziet neerleggen, zou graag zien dat de zoon van voormalige Nintendo-president en wijlen Hiroshi Yamauchi het presidentschap op zich neemt. De zoon van Yamauchi is één van de grotere aandeelhouders in het bedrijf.

Het is niet bekend hoe het management zou proberen Iwata te doen laten aftreden. Daarnaast is het ook niet duidelijk of de berichtgeving op waarheid is gebaseerd.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou