Man verliest rechtszaak van Sony om Linux-optie PS3 | Gamer.nl

Man verliest rechtszaak van Sony om Linux-optie PS3 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Michael Trebilcock, de man in kwestie, claimde dat zijn PlayStation 3 niet langer functioneerde als voorheen omdat hij niet langer het Linux-besturing ysteem kon installeren. Hij vond dat hij daarvoor gecompenseerd moest worden voor een bedrag van omgerekend 560 euro, gelijk aan de prijs van een PlayStation 3 op het moment dat hij deze had aangeschaft.

De rechter oordeelde echter dat Sony in zijn recht stond om de optie te verwijderen en stelde het bedrijf in het gelijk. Hoewel Trebilcock de rechtszaak verloren heeft, besloot de rechter hem niet de proceskosten van Sony te laten betalen.

Eerdere aanklachten

Het is niet de eerste keer dat Sony is aangeklaagd om het verwijderen van de Other OS-functie, maar ook bij eerdere pogingen werd Sony in het gelijkgesteld. Wel kreeg een Britse consument een deel van zijn aankoopsom terug, maar dit verliep via de internetwinkel Amazon.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou