De feestdagen zitten er weer op, wat voor veel mensen betekent dat het weer tijd is om af te vallen. Gelukkig hoeft dat tegenwoordig niet meer met een duur abonnement op de sportschool, maar kan het net zo goed met de Nintendo Wii. Dat heeft een journalist van wiinintendo.net in zes weken tijd bewezen.

De persoon in kwestie wilde aantonen dat gamen niet alleen maar ongezond hoefde te zijn en besloot elke dag een half uurtje Wii Sports te spelen op zijn console. Na zes weken intensief gamen is het hem gelukt om ruim vier kilo af te vallen.

 

De journalist annex proefkonijn hield in een online dagboek bij welke games hij speelde. Ook noteerde hij hoeveel calorieën hij per spel verloor. De duidelijke winnaar hierbij is het boxen in Wii Sports. Na een kwartiertje sparren waren er maar liefst 125 calorieën afgevlogen. Ook zijn Body Mass Index (BMI) is opmerkelijk gedaald.

Voor de actieve mens onder ons: hier staat precies hoe lang je alles moet spelen om ook weer fit te worden. Veel plezier met sporten en gamen!