Man met ooglap in Abandoned-tweet doet geruchten over Kojima opleven

Man met ooglap in Abandoned-tweet doet geruchten over Kojima opleven

Blue Box Game Studios plaatste gisteren een tweet over hun aankomende game Abandoned. De wazige illustratie in de tweet laat gamers wederom speculeren over de betrokkenheid van Metal Gear-bedenker Hideo Kojima.

Op 10 augustus moet de real-time trailer app van Abandoned lanceren op PlayStation 5. Hierin zou in real-time een trailer van de aankomende horrorgame worden gerenderd. Het spel werd dit voorjaar onthuld op PlayStation Blog.

Om de aankomende app te promoten plaatste de Nederlandse ontwikkelaar gisteren een tweet. Op de achtergrond van die tweet is een wazige illustratie te zien van een man met een ooglap. Toevallig draagt het personage Big Boss in de Metal Gear-reeks van Hideo Kojima ook een ooglapje.

Abandoned wordt sinds lancering door diverse gamers al gelinkt aan een mogelijk nieuw project van Hideo Kojima, bekend van Metal Gear en Death Stranding, alsmede het geannuleerde Silent Hills. Blue Box heeft sinds de aankondiging van Abandoned eerder dit jaar meerdere malen verzekerd dat dit niet het geval is.

Ondanks die communicatie, liepen de gemoederen hoog op toen Blue Box eerder dit jaar een tweet plaatste waarin werd geclaimd dat de echte naam van Abandoned begint met een S en eindigt op een L, waardoor gamers speculeerden dat het om een nieuwe Silent Hill van Kojima ging. Inmiddels heeft Blue Box die tweet verwijderd.

Hoewel Blue Box, dat wordt gerund door Hasan Kahraman, vaak heeft aangegeven niets met Kojima van doen te hebben, zorgen dergelijke tweets met vage hints logischerwijs voor meer speculatie. Ook de nieuwe tweet waarin de man met een ooglapje wordt afgebeeld, helpt daar niet aan mee.

Gamer.nl heeft meerdere malen met Kahraman gesproken. Daaruit wees niets op een mogelijke samenwerking met Hideo Kojima.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@san5324 Uitstellen in deze tijd is niet zo gek hoor. Niet zo aanstellen meteen ;)

0

Ze doen het er wel om hoor. Al dat rumoer is alleen maar gratis publiciteit. Dat noemen we viral marketing.

0

Aanbevolen voor jou