Man poogt een week lang in virtual reality te leven

Man poogt een week lang in virtual reality te leven

Door middel van een experiment hoopt Jak Wilmot te ontdekken wat de effecten zijn van het doorbrengen van een lange tijd in virtual reality. Een week lang gaat hij leven in een virtuele wereld en dit is live te volgen.

Jak Wilmot is bezig met een persoonlijk experiment waarin hij een hele week gaat doorbrengen in virtual reality. Hij is mede-oprichter van Disrupt VR, een bedrijf dat vr-applicaties ontwikkelt en experimenten organiseert. Wilmot begon gisteravond om 18:00 uur aan de uitdaging en heeft dus nog een lange tijd te gaan.

Er zijn een aantal regels verbonden aan het virtual reality-experiment. Wilmot mag bijvoorbeeld dertig seconden gebruiken om een andere vr-bril op te zetten als hij gaat eten, slapen of douchen. Ook zijn alle ramen in zijn appartement geblindeerd, zodat hij enkel een besef van tijd heeft door middel van een gesimuleerde dag- en nachtcyclus in zijn headset.

Wilmot gaat deze uitdaging aan omdat hij van mening is dat smartphones in 2038 volledig vervangen zullen zijn door virtual- en augmented reality. De vr-ontwikkelaar wilt zelf ervaren hoe deze toekomstige wereld er uit gaat zien en heeft dus besloten om een week lang in in een virtuele wereld te leven. Met dit experiment hoopt hij te ontdekken wat de effecten zijn van het doorbrengen van een lange tijd in virtual reality en hoe hij deze symptomen tegen kan gaan.

Het experiment van Wilmot is live te volgen op Twitch en

Watch on YouTube

. Ook worden er updates geplaatst op Twitter, waarin Wilmot laat zien hoe hij omgaat met de problemen die hij tegenkomt tijdens zijn uitdaging. Zo ging hij een half uur lang boksen gevolgd door vijftien minuten aan yoga, om weer tot rust te komen nadat hij last kreeg van claustrofobie.

Dit is niet de eerste keer dat iemand een lange tijd doorbrengt in virtual reality. In 2016 deed Thorsten Wiedemann mee aan het experiment genaamd disconnected, waarin hij 48 uur lang leefde in een virtuele wereld. Wiedemann sliep maar twee-en-een-half uur per dag, maar zei geen last te hebben van fysieke problemen zoals brandende ogen of hoofdpijn.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Heel vet. Zou ik zeker zelf ook een keer willen proberen. Gewoon een week vrij hebben, en dan met een stel vrienden een virtual leven, leven. Alleen zo jammer dat het grafisch nog redelijk in de kinderschoenen staat. Wat dat betreft is het denk ik wachten op een CPU en/of GPU revolutie. Zeg maar een quantum idee ipv eentjes en nullen systeem. Ik wacht met smart :)

0
test

@XtraLinkUK Ik weet eigenlijk niet of we veel aan quantum hebben voor de berekening van graphics. Maargoed, dat weet ik dan ook gewoon niet.

0

Ik vraag me af of het verstandig is om meteen een week in VR te leven. Misschien eerst 3 dagen?

0

Aanbevolen voor jou