Man gearresteerd na bedreigen van Square Enix

Man gearresteerd na bedreigen van Square Enix

De veertigjarige Japanner Kenichi Hiratsuka is opgepakt na het vermoedelijk verzenden van doodsbedreigingen richting Square Enix.

Kenichi Hiratsuka verstuurde een mail naar Square Enix nadat hij geld had uitgegeven aan de game en niet had verkregen wat hij wilde. In de mail schijnt Kenichi Hiratsuka gedreigd te hebben met een herhaling van het Kyoto Animation-incident waarbij vorige maand 35 mensen om het leven zijn gekomen na een brandstichting.

In februari dit jaar was er een ook een arrestatie verricht vanwege een doodsbedreiging. Hierbij ging het om een verpleegkundige die, volgens Livedoor, een e-mail verstuurde naar Square Enix waarin stond; “Hé medewerkers, morgen ga ik jullie allemaal vermoorden, maak je klaar (voor je vergelding).”

Vorige week was politie in de Verenigde Staten nog aanwezig op het hoofdkantoor van Twitch in San Francisco om onderzoek te doen naar een dreigende schietpartij. Bandai Namco onderzoekt op dit moment tevens een potentiële aanslag op hun Amerikaanse kantoor in Santa Clara, Californië.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Hm. Je zou haast gaan geloven dat gaming mensen agressief maakt. Maar nee, gewoon gekkies met teveel tijd.

0

Aanbevolen voor jou