Makers Westworld geïnspireerd door Red Dead, GTA en BioShock | Gamer.nl

Makers Westworld geïnspireerd door Red Dead, GTA en BioShock | Gamer.nl

De makers van de nieuwe HBO-serie Westworld zijn geïnspireerd door de games Red Dead Redemption, BioShock en de Grand Theft Auto-reeks.

Westworld draait om een western pretpark waar de werknemers robots zijn waar de menselijke bezoekers interactie mee kunnen hebben. Dat lijkt erg op een game waarin spelers interactie hebben met AI-personages.


Executive producers Lisa Nolan en Jonathan Nolan vertelden in een panel op New York Comic Con dat ze door diverse games werden geïnspireerd. De Nolans lieten weten dat vooral Red Dead Redemption en Grand Theft Auto als inspiratie dienden. "Mijn vrouw is de meest saaie GTA-speler ooit", aldus Jonathan. Lisa: "Maar de stad ziet er prachtig uit als je gewoon wat langzamer speelt en je tijd neemt."

Beide producers zijn gefascineerd door de manier waarop mensen games kunnen gebruiken om gewelddadige fantasieën te verkennen. Volgens het duo wordt dit vooral uitgebeeld in het Westworld-personage Man in Black (gespeeld door Ed Harris).

Jonathan noemde ook de BioShock-reeks. "Die games zijn een paar van de meest literaire en goed uitgedachte entertainmentstukken die ik in de laatste tien jaar heb gezien." Hij vertelt dat hij een video herinnert waarin BioShock-maker Ken Levine vertelt dat hij gesprekken tu en personages heeft opgenomen die spelers nooit te horen krijgen als ze door een gebied heen rennen. "Dat is tragisch", aldus Nolan.

Westworld is sinds vorige week te zien op HBO. Inmiddels is de tweede episode uit.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou