Bedrijf achter TikTok gaat games maken

Bedrijf achter TikTok gaat games maken

ByteDance Inc., het bedrijf achter het social media-platform TikTok gaat mobiele games maken. De laatste maanden heeft ByteDance Inc. met een enorme snelheid een gamedivisie opgezet door onder andere bestaande gamestudio's over te nemen.

Momenteel is ByteDance Inc. vooral bekend om TikTok, een app die vanaf 2018 enorme groei meemaakt. In 2019 is de app wereldwijd 738,5 miljoen keer gedownload. Hoewel ByteDance Inc. momenteel vooral over social media-platformen beschikt, zijn ze hard bezig met de overstap naar de game-industrie. De eerste twee games van TikTok verschijnen naar verwachting in de lente van dit jaar.

Voorbeelden van studio’s die worden overgenomen zijn bijvoorbeeld Shanghai Mokun Digital Technology en Levelup.ai. De grote concurrent voor het bedrijf is Tencent, met hun grote mobiele titels als Call of Duty: Mobile en Honour of Kings.

ByteDance Inc. heeft naast TikTok ook de vergelijkbare Chinese versie van TikTok genaamd Douyin, de apps VigoVideo en Huoshan (wederom apps waarop gebruikers korte video’s van zichzelf maken en delen), ook apps waarmee het nieuws in Indonesië wordt gedeeld genaamd: BaBe.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wow daar snap ik even helemaal niks van :D Geen idee wat het is, wat het doet en of het boeit of niet.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou