In navolging op het succesvolle Operation Flashpoint is ontwikkelaar Bohemia Interactive druk bezig met een volledig nieuw project dat gisteren bekend is gemaakt. De naam van deze nieuwe game is Independence Lost en lijkt gemaakt te zijn op een nieuwe versie van de Flashpoint engine.

Met de bekendmaking van dit nieuwe project heeft Bohemia een aantal nieuwe screenshots openbaar gemaakt als sfeermaker. Hierop is een vliegdekschip te zien en worden er nieuwe vliegtuigen en helikopters getoond.

Het verhaal van Independence Lost speelt zich af op Oost Timor, een locatie waar ook nu nog steeds een geweldadig conflict speelt.East Timor has earned a bloody reputation out of all proportion to its size. This small territory is a former Portuguese colony which Indonesia invaded in 1975 in the midst of decolonisation. The move had tacit support from Western powers convinced by Jakarta that East Timor risked becoming a communist satellite. Indonesia's formal annexation of the territory in 1976 was never accepted by the United Nations.

Omdat Independence Lost in een volledig nieuwe tijdsperiode afspeelt zal er natuurlijk ook flink wat nieuw wapentuig te besturen zijn. Het vermoeden is bij ons dan ook sterk dat dit project een volledig nieuwe game zal worden.

Meer info is te vinden op de wat mager gevulde officiele site.