Nieuws
The Callisto Protocol

Makers The Callisto Protocol denken al na over vervolg

Game komt op 2 december uit op pc, PlayStation en Xbox

Geschreven door Michel Musters op
De makers van aankomende ruimtehorrorgame The Callisto Protocol denken al na over een vervolg.

Dat meldt Glen Schofield, oprichter van ontwikkelaar Striking Distance, in een interview met Inverse. "Ik wil een vervolg maken. Dit is een complete game, maar er zijn een hoop coole ideeën voor wat we hierna willen doen. Ik wil altijd werken aan 'the next big thing'. Nadat ik een spel heb gemaakt, denk ik na over wat de volgende stap wordt." Wat die ideeën zijn voor een vervolg heeft Schofield niet gedeeld.

Eerder dit najaar kreeg Schofield kritiek te verduren rondom zijn inmiddels verwijderde tweets waarin hij opschepte over zogeheten 'crunch' tijdens de ontwikkeling van The Callisto Protocol. "We werken zes à zeven dagen per week, niemand dwingt ons. Uitgeput, vermoeid, covid, maar we werken. [..] Dagen van 12-15 uur. Dit is gaming. Hard werken. Werken tijdens je lunch of avondeten. Je doet het omdat je ervan houdt."

Schofield reageert in het Inverse-interview ook op de kritiek die hij ontving naar aanleiding van deze tweets. "Ik heb een fout gemaakt. We zijn een klein team en het ging heel het ontwikkeltraject god, maar aan het einde maakte ik een fout en hebben we te hard gewerkt. Ik heb geleerd van de kritiek op social media en hoop dat dit de katalysator is voor verandering. Ik ga er voor zorgen dat dit niet gebeurt tijdens een volgend project. Dit was mijn schuld."

Verder is inmiddels aangekondigd dat The Callisto Protocol niet meer in Japan uitkomt. Vanwege de gewelddadige inhoud kon het spel geen leeftijdsclassificatie in het land krijgen. De enige oplossing zou zijn om de content van de game aan te passen, maar daar bedankt Striking Distance voor. Iedereen die de game in Japan heeft gereserveerd ontvangt zijn of haar geld terug.

Afgelopen week bleek dat de ontwikkeling van The Callisto Protocol is afgerond. De game speelt zich in de toekomst af in een gevangeniskolonie op Callisto, een maan van Jupiter. Mensen moeten deze gevangenis, genaamd Black Iron Prison, zien te ontsnappen en diens verschrikkelijke geheimen ontdekken.

Glen Schofield was voorheen werkzaam bij Dead Space-studio Visceral Games en Sledgehammer Games. Zijn studio Striking Distance is onderdeel van PUBG Corporation en daarom zou de game in eerste instantie deel uitmaken van het PUBG-universum, maar dat is inmiddels niet meer het geval.

The Callisto Protocol komt op 2 december uit op pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en Xbox One.

Dit artikel delen:

Lees meer

Ook Galax en Colorful tonen RTX 3060's met nieuw geheugen Nieuws over current-gen upgrade voor The Witcher 3 volgt 'snel'
1

Reacties op: Makers The Callisto Protocol denken al na over vervolg

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Markus88

    • 27 oktober 2022 14:44
    Tja, het ziet er naar alle waarschijnlijkheid uit dat dit een top game wordt…. Maar de game is er nog niet, dus laten we het eerst zelf mee maken voor we praten over een vervolg :P

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.