Makers Shogun 2 streven naar perfecte kunstmatige intelligentie | Gamer.nl

Makers Shogun 2 streven naar perfecte kunstmatige intelligentie | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Deze game gaat niet de deur uit voordat de kunstmatige intelligentie perfect is. [..] Als iemand van onze programmeurs het spel speelt en iets raars of stoms tegenkomt, dan kijken we er allemaal naar om te zien wat we er aan kunnen doen. We willen het zo krijgen dat er niets stoms meer kan gebeuren in het spel", aldus Laycock. Bij vorige games uit de Total War-serie werden fouten in de kunstmatige intelligentie regelmatig door recensenten als minpunt genoemd.

Over Shogun 2: Total War

Shogun 2: Total War staat gepland voor een release op de PC in februari 2011. De game is het vervolg op de allereerste Total War-game dat in 2000 uitkwam en speelt zich ook af in het feodale Japan. Tu en de twee Shogun-delen zijn er nog een vijftal andere Total War-games op de markt gebracht, die draaiden om verschillende periodes uit de geschiedenis.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou