Tijdens een interview van Eurogamer licht lead-designer Peter Johansson van Avalanche een tipje van de sluier op: "Ik kan er natuurlijk nog niets over zeggen, maar de game die we in ontwikkeling hebben is erg gaaf. Het is geen puzzelspel! Jullie zullen misschien verbaasd zijn. Het enige dat ik kan zeggen is dat er ontploffende dingen in het spel zitten." De game waar Johansson het over heeft zou een direct vervolg op Just Cause 2 kunnen zijn, maar ook een nieuwe game.

Just Cause 3

Johansson geeft eveneens aan dat Avalanche met Just Cause 3 verschillende richtingen op kan. Hij noemt onder andere het toevoegen van community-elementen en een multiplayermodus. Het implementeren van een multiplayermodus neemt veel tijd in beslag en er is een enorme druk om games als Modern Warfare 2 te overtreffen.

Wat het volgende project dan ook wordt, Johansson geeft aan dat er in ieder geval veel aanpassingen moeten worden gemaakt aan de Just Cause 2-engine. "We werken op dit moment ook aan de game 'The Hunter' en dat is voor ons ook een experiment. De engine die we voor The Hunter gebruiken verschilt ook veel van de Just Cause 2 engine." The Hunter is een spel waarin spelers een rol als jager spelen en dieren moeten doden. Op de The Hunter website is meer informatie over de game te vinden.

AionGuard

Eerder werd al bekend dat Avalance Studios aan het spel AionGuard zou werken, maar dit spel is in zijn huidige hoedanigheid geannuleerd. Wel gaan er geluiden dat het spel wordt herontwikkeld met een bestaande intellectual property.