Makers Just Cause 2 werken aan nieuwe game | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Tijdens een interview van Eurogamer licht lead-designer Peter Johan on van Avalanche een tipje van de sluier op: "Ik kan er natuurlijk nog niets over zeggen, maar de game die we in ontwikkeling hebben is erg gaaf. Het is geen puzzelspel! Jullie zullen mi chien verbaasd zijn. Het enige dat ik kan zeggen is dat er ontploffende dingen in het spel zitten." De game waar Johan on het over heeft zou een direct vervolg op Just Cause 2 kunnen zijn, maar ook een nieuwe game.

Just Cause 3

Johan on geeft eveneens aan dat Avalanche met Just Cause 3 verschillende richtingen op kan. Hij noemt onder andere het toevoegen van community-elementen en een multiplayermodus. Het implementeren van een multiplayermodus neemt veel tijd in beslag en er is een enorme druk om games als Modern Warfare 2 te overtreffen.

Wat het volgende project dan ook wordt, Johan on geeft aan dat er in ieder geval veel aanpa ingen moeten worden gemaakt aan de Just Cause 2-engine. "We werken op dit moment ook aan de game 'The Hunter' en dat is voor ons ook een experiment. De engine die we voor The Hunter gebruiken verschilt ook veel van de Just Cause 2 engine." The Hunter is een spel waarin spelers een rol als jager spelen en dieren moeten doden. Op de The Hunter website is meer informatie over de game te vinden.

AionGuard

Eerder werd al bekend dat Avalance Studios aan het spel AionGuard zou werken, maar dit spel is in zijn huidige hoedanigheid geannuleerd. Wel gaan er geluiden dat het spel wordt herontwikkeld met een bestaande intellectual property.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou