GT Sport-maker legt uit hoe men echte motorsportlicentie krijgt | Gamer.nl

GT Sport-maker legt uit hoe men echte motorsportlicentie krijgt | Gamer.nl

Gran Turismo-ontwikkelaar Kazunori Yamauchi heeft uitleg gegeven over hoe spelers een motorsportlicentie kunnen krijgen door Gran Turismo Sport te spelen. Het gaat om een echte motorsportlicentie die door de FIA wordt uitgegeven.

Bij de aankondiging van GT Sport werd al bekendgemaakt dat spelers een licentie konden krijgen via de game. Yamauchi gaf tijdens een interview met Gamespot verdere toelichting. "Dit is een programma dat spelers een echte motorsportlicentie kan verschaffen nadat er een bepaald niveau is behaald in de game", vertelt hij.

"Ik heb zelf ook een motorsportlicentie, maar het behalen ervan was eigenlijk nog best lastig. Het kost een hoop tijd, geld en moeite. Wereldwijd zijn er steeds minder nieuwe mensen in de autosport. Het doel van dit programma is dus om de populariteit van de sport in de echte wereld te doen stijgen", vervolgde hij.

Spelers komen in aanmerking voor de FIA Gran Turismo Digital License door de racing etiquette-modus te volbrengen en minimaal zilver te halen in alle evenementen. Daarnaast moet er een bepaald sportiviteits- en rijderslevel behaald worden.

Spelers die een licentie weten te bemachtigen kunnen echter niet zomaar meedoen aan een elk willekeurig race-evenement. Er is eerst nog een standaard coureurs-licentie nodig om aan de minimale vereisten te voldoen. De Gran Turismo-licentie is wat dat betreft alleen een opstapje die spelers met race-ambities kunnen helpen om hun droom te doen vervullen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou