Makers Dante's Inferno denken aan een vervolg | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het probleem dat zich voordoet bij een eventueel vervolg is het verhaal waarop de game gebaseerd is, namelijk het 14e eeuwse epos De Goddelijke Komedie. Deze bestaat uit drie hoofdstukken: Hel, Louteringsberg en Paradijs. Dante's Inferno vertelt het verhaal uit het eerste hoofdstuk. De overgebleven hoofdstukken vormen echter geen geschikt materiaal om rechtstreeks een spel op te baseren. Knight: "Ik hoop dit op te lo en door het recht te verdienen om een vervolg te maken."

Afronding

De ontwikkelaar, Visceral Games, is volgens Knight momenteel vooral bezig met de afronding van Dante's Inferno. "Dat is waar onze focus nu ligt. Zodra we rond de feestdagen klaar zijn, neemt iedereen een vakantie en zien we wel of de mensen positief op het spel reageren in februari. Ik denk van wel." Visceral Games is daarnaast ook bezig met de ontwikkeling van Dead Space 2.Dante's Inferno verschijnt op 12 februari voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PSP.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou