Met de klassieke dungeon crawler doelt Brian Fargo, de oprichter van Inxile, op klassieke spelreeksen als Wizardry, Ultima en Might & Magic, zo is te lezen in de preview van Eurogamer waarin het spel onthuld wordt. Hunted: The Demon's Forge brengt deze speelstijl echter wel terug in een modern jasje, met een derde persoonscamera, een dekkingssysteem en zowel afstandswapens als het betere hak- en slagwerk.

De game wordt gespeeld met twee vaste personages, waartussen op elk moment gewisseld kan worden. Uiteraard impliceert dit ook dat er coöpmogelijkheden zijn. Hunted is echter geen pure actiegame die de concurrentie aangaat met Gears of War. Daarvoor zijn er volgens de makers teveel RPG-elementen. Zo kennen beide personages een uitgebreide skill tree, zal er veel plunderwaar te vinden zijn en vormt het verkennen van alle uithoeken van de omgeving een belangrijk spelelement. Spelers zullen er onder andere puzzels en verhalen van overledenen aantreffen.

Brian Fargo

Inxile-oprichter Brian Fargo werd bekend als de oprichter van Interplay, de uitgever die met name in de jaren negentig tot de grootste spelers behoorde. Onder zijn leiding werden games als Fallout, Descent en Baldur's Gate uitgebracht. In 2002 verliet hij het bedrijf, waarna Inxile werd opgericht. De eerste game van Inxile was een remake van The Bard's Tale, één van de eerste games die Fargo zelf voor Interplay ontwikkelde.

Sinds The Bard's Tale, dat matig werd ontvangen, heeft Inxile buiten enkele web- en iPhone-games weinig meer gemaakt. De studio werkte enkele jaren aan Hei$t, een bankroofgame voor Codemasters die onlangs nog werd geannuleerd.