Makers Bard's Tale komen met Hunted: The Demon's Forge | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Met de kla ieke dungeon crawler doelt Brian Fargo, de oprichter van Inxile, op kla ieke spelreeksen als Wizardry, Ultima en Might & Magic, zo is te lezen in de preview van Eurogamer waarin het spel onthuld wordt. Hunted: The Demon's Forge brengt deze speelstijl echter wel terug in een modern jasje, met een derde persoonscamera, een dekking ysteem en zowel afstandswapens als het betere hak- en slagwerk.

De game wordt gespeeld met twee vaste personages, waartu en op elk moment gewi eld kan worden. Uiteraard impliceert dit ook dat er coöpmogelijkheden zijn. Hunted is echter geen pure actiegame die de concurrentie aangaat met Gears of War. Daarvoor zijn er volgens de makers teveel RPG-elementen. Zo kennen beide personages een uitgebreide skill tree, zal er veel plunderwaar te vinden zijn en vormt het verkennen van alle uithoeken van de omgeving een belangrijk spelelement. Spelers zullen er onder andere puzzels en verhalen van overledenen aantreffen.

Brian Fargo

Inxile-oprichter Brian Fargo werd bekend als de oprichter van Interplay, de uitgever die met name in de jaren negentig tot de grootste spelers behoorde. Onder zijn leiding werden games als Fallout, Descent en Baldur's Gate uitgebracht. In 2002 verliet hij het bedrijf, waarna Inxile werd opgericht. De eerste game van Inxile was een remake van The Bard's Tale, één van de eerste games die Fargo zelf voor Interplay ontwikkelde.

Sinds The Bard's Tale, dat matig werd ontvangen, heeft Inxile buiten enkele web- en iPhone-games weinig meer gemaakt. De studio werkte enkele jaren aan Hei$t, een bankroofgame voor Codemasters die onlangs nog werd geannuleerd.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou