Hoewel ik nog nooit Counter-Strike gespeeld heb weet ik hartstikke goed dat de hedendaagse online community, hoe kan ik het zacht zeggen, ongelooflijk vernaggeld is. Je moet goed zoeken wil je nog een server vinden zonder mensen die een wallhack of aimbot gebruiken. Maar waar is het dan allemaal mee begonnen? Het antwoord is verveling.

3D Actionplanet kon een babbeltje maken met Xqz2, een hacker en cracker in hart en nieren. De vraag die iedereen het meeste aan gaat is natuurlijk, waarom heb je de "cheats" gemaakt? Xqz2 verteld: "Ik begon met het spelen van CS en ik was er erg goed in, maar na een tijdje begon ik het spel een beetje zat te worden, ik zocht naar vernieuwing. Ik was verveeld en ging op zoek naar een alternatieve manier om het spelen weer interessant te maken, dit vond ik in het maken van cheats."

Het is opvallend hoe nuchter Xqz2 over zijn daden denkt, ieder gamer zal hem uitschelden en zeggen dat hij de community naar de Filistijnen heeft geholpen, maar zelf is hij behoorlijk trots op zijn daden: "Het is nog beter uitgevallen dan ik had gedacht".3DActionPlanet: Many online gaming leagues recently suspended play or even closed up permanently due to cheating. Do you feel any guilt by knowing that you are the cause of it?

xqz2: I haven't thought very much about it. But I don't think it's all my fault.

Either they could allow cheats and everyone would have the same condition to win, or they could ask the PB team to make a special version of PB for the league that only allow the player to use the Software or Direct3D display driver. Then my cheat wouldn't work.Op zich best leuk om even door te lezen, vooral het verslag waarom hij de programma's heeft is toch redelijk verbazingwekkend. Bedenk eens wat er gebeurt zou zijn als hij de wallhack en aimbot niet uitgevonden had, je zou dan waarschijnlijk nu nog steeds uren achter elkaar Counter-Strike spelen zonder maar enige irritatie en frustratie..