Nieuws
Scott Pilgrim

Maker van Scott Pilgrim verdient niks aan de game

Hij wist zelfs niet van het bestaan af

Geschreven door Cody van den Bogert op
De maker van de visual novel waar de game Scott Pilgrim Vs. The World op is gebaseerd is, heeft aangegeven dat hij geen geld verdient aan de game.

Dat heeft Bryan Lee O'Malley, maker van visual novel waar de game op is gebaseerd, laten weten in een mail aan Kotaku. O'Malley geeft aan dat hij door gebrek aan communicatie tussen hem, Ubisoft en Universal voor een lange tijd niet eens wist dat de game opnieuw werd uitgebracht.

"Kennelijk werkt Ubisoft al enige tijd aan dit project. Mensen bij Universal zouden mij hiervan op de hoogte stellen, maar door een fout in de communicatie is dit nooit gebeurd. Maanden geleden tweette Ubisoft een emoji naar mij, in de veronderstelling dat ik op de hoogte was van de situatie", schrijft O'Malley.

"Op dit moment ben ik vrijwel niet betrokken bij dit project. Behalve dat ik een boegbeeld ben voor de fans. Het is enkel een re-release van dezelfde game. Niemand uit het oorspronkelijke team werkt aan deze titel. Ik verdien er dan ook geen geld aan (nooit gedaan). Misschien krijg ik een downloadcode, als ik lief ben tenminste", verhaalt de maker van de originele game.

Scott Pilgrim vs. The World, gebaseerd op de gelijknamige graphic novel, verscheen oorspronkelijk op PlayStation 3 en Xbox 360. De digitale indiegame kreeg al snel een cultstatus en werd in 2014 offline gehaald, waarschijnlijk vanwege een afgelopen licentie. Fans hopen al jaren dat het spel weer beschikbaar komt.

Ubisoft brengt Scott Pilgrim vs. The World: The Game Complete Condition deze feestdagen uit.

Dit artikel delen:

Lees meer

Xbox Series S is een ongelooflijke troefkaart voor Microsoft Select aantal Control-bezitters krijgt per ongeluk toegang tot next-gen versie
3

Reacties op: Maker van Scott Pilgrim verdient niks aan de game

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • RoyVG

  • 11 september 2020 16:44
  Kleine correctie nodig denk ik, Bryan Lee O'Malley is niet de maker van de game, maar van de visual novel waar de game en film op gebaseerd zijn. Hij was wel betrokken bij de ontwikkeling van de game.
  Dat terzijde, ik ben wel hyped. Heb genoeg tijd in de originele release zitten op mijn PS3.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  CodyvandenBogert

  • 11 september 2020 16:47
  @RoyVG Aha, thanks! Ik pas het aan.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  kleinekoosjer

  • 11 september 2020 17:13
  Wat hij hier dus zegt is dat hij zijn zaakies niet zo goed op orde heeft? Ik neem aan dat hij voor die film wel zak centen heeft gekregen of was dat ook liefdadigheid? Blijkbaar heeft hij niet alle rechten op zijn eigen creatie.. maar daar moet dus wel een verhaal achter zitten of hij heeft zitten slapen..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.