Maker Pac-Man gaat lesgeven in games | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Toru Iwatani, maker van Pac-Man, verlaat na bijna dertigjaar zijn werkgever Namco om les te gaan geven in games. In 2004 hield Iwatanial lezingen, waarna hij steeds vaker ook op universiteiten uitgenodigd werd omte praten over zijn pa ie. Daar ontdekte hij de pa ie van jongeren over gamesen hoe belangrijk lesgeven is. Toen de school Iwatani vroeg om full-time les tegeven besloot hij zijn carrière radicaal te veranderen.

"Ithought it more important to pa on the know-how that I've accumulated overthe last 30 years to the next generation. Right now, the state of careertraining in the Japanese games industry is on the verge of crisis."

De educatie over games ontwikkelen zou in Japan ernstigachterlopen op Amerika, Europa, Korea en China. Iwatani ziet daar een taak vooroud-ontwikkelaars om hun kennis door te geven. Het belangrijkste was hij aanzijn studenten wil vertellen is de cruciale rol van communicatie in het procesvan ontwikkelen. Het maken van een spel is een groepsactiviteit, je doet hetniet alleen. Iwatani hoopt dat meer oud-ontwikkelaars zijn voorbeeld volgen ende volgende generatie gameontwikkelaars voorbereiden op de toekomst.

Toru Iwatani (foto: Wikipedia)


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou