Toru Iwatani, maker van Pac-Man, verlaat na bijna dertig jaar zijn werkgever Namco om les te gaan geven in games. In 2004 hield Iwatani al lezingen, waarna hij steeds vaker ook op universiteiten uitgenodigd werd om te praten over zijn passie. Daar ontdekte hij de passie van jongeren over games en hoe belangrijk lesgeven is. Toen de school Iwatani vroeg om full-time les te geven besloot hij zijn carrière radicaal te veranderen.

"I thought it more important to pass on the know-how that I've accumulated over the last 30 years to the next generation. Right now, the state of career training in the Japanese games industry is on the verge of crisis."

De educatie over games ontwikkelen zou in Japan ernstig achterlopen op Amerika, Europa, Korea en China. Iwatani ziet daar een taak voor oud-ontwikkelaars om hun kennis door te geven. Het belangrijkste was hij aan zijn studenten wil vertellen is de cruciale rol van communicatie in het proces van ontwikkelen. Het maken van een spel is een groepsactiviteit, je doet het niet alleen. Iwatani hoopt dat meer oud-ontwikkelaars zijn voorbeeld volgen en de volgende generatie gameontwikkelaars voorbereiden op de toekomst.

Toru Iwatani (foto: Wikipedia)